Tilbake

Virkelig

Lykke til i livet. Enten er det en lakonisk hilsen til en person som har en usikker fremtid i møte, eller så er det en melankolsk og ektefølt lykkeønskning. For guttene i Virkelig er nok albumtittelen mer tenkt som det første. Skiva ble skrevet det siste året Tobias, Sondre og Erlend gikk på videregående, og de visste alle at de skulle videre i livet. Flytte ut hjemmefra, kanskje vekk fra Bodø, byen de har bodd i hele livet, og vekk fra alle kjente.

Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015, og etter å ha kranglet den inn i diverse strømmetjenester, hadde de plutselig gitt ut sin alle første låt i en alder av 16 år. To uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske.

Festivalsommeren ga mersmak, og tankene om et album begynte å få fotfeste. Ved starten av 2017 gikk bandet inn i en lengre periode i studio, der resultatet skulle vise seg å bli deres debutalbum, "Lykke til i livet". P3 la tidlig sin elsk på det nye materialet, og allerede ved årets inngang var bandet kåret til en av de fem mest spennende norske artistene å følge med på i 2018.

Et imponerende glansbilde, men bak ligger store ambisjoner,  hardt arbeid og miljøer med profesjonelle folk som tidlig har lagt til rette underveis.

Virkelig slo igjennom nasjonalt i 2018 og er snart å se på scenen i skolene i Nordland.  

Læreplanmål

Produksjonen kan knyttes til den overordnede delen av læreplanen.

Opplæringens verdigrunnlag: 
1.4. Skaperglede, engasjement og utforskertrang

1.4. Skaperglede, engasjement og utforskertrang
​​​​​​​(..)Kreative og skapende evner bidrar til å berike samfunnet. Samarbeid inspirerer til nytenkning og entreprenørskap, slik at nye ideer kan omsettes til handling. Elever som lærer om og gjennom skapende virksomhet, utvikler evnen til å uttrykke seg på ulike måter, og til å løse problemer og stille nye spørsmål.

(..)Kunst og kultur omfatter mange skapende og kreative fagområder, som påvirker både våre fysiske omgivelser og samfunnsutviklingen. Vår estetiske sans utvikles i møte med ulike kulturelle uttrykk, og de bidrar til å løfte fram nye perspektiver. Kunst- og kulturuttrykk har også betydning for den enkeltes personlige utvikling. Kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Tobias Aamodt, Erlend Nygaard, Sondre Lund Johansen
  • Produsent: Produsert av utøverne i samarbeid med produsent Mette Jordahl-Broback i DKS Nordland.
  • I samarbeid med: Kreditering Virkelig promo: Manus: Virkelig & Stian A. Olsen, Klipp & Regi: Stian A. Olsen, Produsent: Mette Jordahl-BrobackTakk til: Fly lavt, NRK, Avisa Nordland, Frukt, Nordland fylkeskommune, venner & familie for matriell.
    Sceneinstruktør Anders Alterskjær.
  • Idé/opplegg: Vi vil inspirere ungdom til våge å satse på egne drømmer og vise veien Virkelig har gått fram til albumslipp i august og Norges- og skolesekkturné. 

Om kunstner / utøver / gruppe

Elevorientering

Bli bedre kjent med Virkelig før de kommer på besøk, se promofilmen

Publikumskommentarer