Tilbake
Mads Suhr Pettersen

19/20 ISÁK

ISÁK er hjertebarnet til Sámi Grand Prix vinner og Stjernekampvinner 2018 (NRK), Ella Marie Hætta Isaksen. Sammen med produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos utgjør trioen en spennende fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som lekent kombinerer engelsk og samisk.

ISÁK har lenge vært en snakkis i den samiske musikkverdenen, kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse.

Læreplanmål

Produksjonen kan knyttes til den overordnede delen av læreplanen.

Kjerneelementer:

1.2 Identitet og kulturelt mangfold

1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang1.2 Identitet og kulturelt mangfold

(..)Den samiske kulturarven er en del av kulturarven i Norge. Vår felles kulturarv har utviklet seg gjennom historien og skal forvaltes av nålevende og kommende generasjoner.

1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

(..)Kunst- og kulturuttrykk har også betydning for den enkeltes personlige utvikling. Kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Ella Marie Hætta Isaksen, Daniel Eriksen, Aleksander Kostopoulus
  • Produsent: Produksjonen er utarbeidet i samarbeid med utøverne og DKS Nordland ved produsent Steinar Pleim Johansen. 

Om kunstner / utøver / gruppe

ISÁK er blir beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi», og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi» av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018.

Publikumskommentarer

En oppsummering av kommentarer fra både lærere og elever: "Så kult!" "Det kaller æ en god skolekonsert" "Kan vi få flere sånne konserter?"Publisert av: (klasse - Narvik ungdomsskole) – 28.11.2018 10:35