Tilbake

Oftania - Wake Up

Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, mest kjent som trommeslager og perkusjonist i bandet ISÁK, samt for Mari Boine, Adjagas, Moddi og rockeduoen Pil & Bue. I hans nye solokonsept "Oftania - Wake Up"  står Kostopoulos på egne ben, som vokalist, låtskriver og soloartist.

Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser. Sjangermessig befinner han seg et sted mellom ambient, indie, hiphop, pop og jazz.

Kostopoulos er også med på å utvide hva som forbindes med singer/songwriter-konseptet. Sju av de ni låtene på albumet er spilt inn live i studio med Kostopoulos bak både samples, trommesett og sang. Slik presenteres også låtene når de spilles live på konsert. Kostopoulos synger på nordnorsk, men titlene har ikke ord som kan gjenkjennes som noe allerede bestemt. Kanskje er det et resultat av at det som uttrykkes ikke kan sies med kjente ord, men trenger nye.

Lokalet må blendes

Læreplanmål

Produksjonen kan knyttes til den overordnede delen av læreplanen.

Opplæringens verdigrunnlag: 
​​​​​​​1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang
Kulturelle opplevelser har en egenverdi, og elevene skal få oppleve et variert spekter av kulturuttrykk gjennom sin tid i skolen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Alexander Kostopoulos
  • Produsent: DKS Nordland - Steinar Pleim Johansen

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer